Facade 2
logo
Seneste nyt

10-02-2017: Fusionstanker med Skive Tekniske Skole undersøges
Bestyrelsen på hhv. Skive Handelsskole og Skive Tekniske Skole anbefaler en undersøgelse af muligheden for at fusionere de to erhvervsskoler. Se hele pressemeddelelsen her. Se også Skive Folkeblads artikel her.

26-10-2016: "Nyt fra Skive Handelsskole 2016" er på gaden
Tag da lige et kik her og se alle de dejlige billeder af vores elever og læs om vores dagligdag.

10-10-2016: Pressemeddelelse om vores deltagelse i Skills
Vi både deltager i og afholder regionsmesterskaberne for detailhandelselever i Skills  på Skive Handelsskole den 26.-28. oktober. Se hele pressemeddelelsen her.

30-09-2016: Vi har fået udbudsretten til næsten alle de uddannelser, vi har søgt! 
"Det er virkelig med stor glæde, at jeg kan fortælle jer alle, at vi i dag har fået udbudsretten til næsten alt det, vi har søgt om for EUX/EUD Business og Praktikcenter Skive. En stor tak til alle dem, som har kæmpet sammen med os - bestyrelsen, LLU, byrådet, embedsmændene, de lokalt valgte folketingsmedlemmer m.fl. - for at vi kan bibeholde både vores hovedforløb og vores praktikcenter... Vi står i en situation, hvor vi får både Kontor og Detail med specialer, både som hovedforløb og som praktikcenter - foruden grundforløbene GF1- og GF2, vi var indstillet til. – Og vi kan derfor fastholde den aktivitet, vi i dag har på hovedforløbet og i Praktikcenter Skive og måske endda udvide den. – Det er helt fantastisk!" fortæller en glad direktør Henrik Bundgaard.

23-08-2016: Vi søger en ny studiesekretær til vores administration
Vi har brug for lige netop dig, fordi du har lyst til at hjælpe os med at holde styr på både det administrative og alle dine nye, dejlig kolleger her på skolen. Ansøgningsfrist: 5/9, samtaler: 14/9 - og tiltrædelse: hurtigst (senest 1/11).
Se stillingsopslaget her.

11-08-2016: Nyt iværksættermiljø på HHX skal stimulere elevers drøm om egen virksomhed
Danmark har brug for endnu flere unge iværksættere. Derfor etablerer Handelsgymnasiet Skive nu et iværksættermiljø i lokalerne "Innoverset" og "Puppen" til de elever fra Handelsgymnasiet, som går rundt med en iværksætterdrøm i maven.
Læs mere her.

14-08-2016: AspIT Midtjylland på Skive Handelsskole har succes med at sende autister i it-job
Hele 80% af it-uddannelsen på Skive Handelsskole kommer enten i job eller i videreuddannelse.
Se TV Midt/vests indslag her.

01-04-2016: Handelsgymnasiet Skive i nyt projekt: Flere CVR-numre gennem kompetenceudvikling
Formålet er at kompetenceudvikle vores undervisere i innovation og entreprenørskab, så flere elever vælger at etablere egen virksomhed med eget CVR-nummer.
Læs mere her.

22-02-2016: Minister Inger Støjberg holdt oplæg om flygtninge-/migrantsituationen i DK
Alle elever var invitereret af Handelsgymnasiet til et oplæg om situationen i Danmark - med efterfølgende spørgsmål fra salen.
Udlændinge-, integrations- og boligministeren talte om viljen til at hjælpe andre i nød, presset på EU's grænser, rammerne for flygtninge her i landet og andre landes kritik af regeringens håndtering af de aktuelle problemer.
Elevspørgsmålene spændte lige fra håndtering af barnebrude over emner som Danmark som krigsførende nation, forskellen på Yahaya Hassan, Levakovic og superstudenten Marius - til smykkeloven. 

03-12-2015: Ny direktør på Skive Handelsskole pr. 1. januar 2016
Skive Handelsskole har ansat Henrik O. Bundgaard som ny direktør. Henrik O. Bundgaard kommer fra en stilling som uddannelseschef/rektor på handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole. Henrik kender desuden Skive Handelsskole rigtig godt fra sin ansættelse på handelsgymnasiet mellem 1997–2008. Henrik er 52 år. Han er uddannet cand. merc. og er ved at læse en mastergrad. Henrik har en meget bred erfaring fra handelsskoleverdenen.

06-10-2015: Afskedsreception for direktør Niels Yde
Niels Yde holder afskedsseception tirsdag, den 27/10-2015 fra kl. 14.00-16.00 på skolen.
Se mere her.

22-08-2015: Forbud mod eller inddragelse af de sociale medier i undervisningen?
Den 20/8 viste TV2 første del af dokumentaren ”Når mobilen ta’r magten”.

TV2 har i forbindelse med dokumentaren foretaget en undersøgelse af en 1. g klasse på Gymnasiet HTX Skjern. I en uge overvågede TV2 elevernes computere og mobiler og undersøgte, hvor meget af tiden eleverne var på distraherende spil og hjemmesider. Undersøgelsesresultaterne bliver brugt til at kaste lys over, hvor meget og hvordan lærerne skal intervenere i elevernes brug af computeren i timerne.

Den 21/8 fulgte TVMidtVest op med et interview af Lene Baake fra Handelsgymnasiet Skive. Hun er underviser og var koordinator på vores nu afviklede projekt om socio media education (SME). Lene Baake fortalte om vores projekterfaringer med at inddrage de sociale medier aktivt i elevernes læring.
Se mere her.

TVMidtVest var også på besøg på HTX i Skjern, der var med i udsendelsen. Her har skolen, efter at udsendelsen er optaget, indført tre initiativer:
1) lærerne må ikke kommunikere med eleverne på Facebook, 2) timerne i 1. g er mobilfrie - og 3) når pc’en ikke er nødvendig for undervisningen, skal den være lukket i og væk fra bordet.
Se mere her.

Det er to forskellige tilgange til brugen af sociale medier i undervisningen. Fra forbud til inddragelse i undervisningen. - På Handelsgymnasiet Skive bruger vi sidstnævnte strategi.

04.03.2015 - Vi skal styrke eksporten af danske ungdomsuddannelser (Vietnam)
Læs artiklen her af undervisningsminister Christine Antorini og direktør Niels Yde om, hvordan vores viden fra det danske uddannelsessystem kan gøre gavn andre steder i verden, bl.a. i Vietnam.


Skive College
Arvikavej 2B
DK-7800 Skive
T: +45 99 14 14 14CVR. 37 27 33 17
EAN 5798000556997
facebook
twitter
youtube
youtube
findvejtil
© Skive College 2014 - Alle rettigheder forbeholdes
www.fs2.dk
m
l
s