Ny tilbygning - HHX
logo
Seneste nyt

15-06-2017: Skive Tekniske Skole og Skive Handelsskole har besluttet at fusionere
To af Skive Kommunes store aktører på erhvervs- og gymnasieuddannelsesområdet har besluttet at fusionere og har indsendt sammenlægningsredegørelse for endelig beslutning til Undervisningsministeriet. Navnet på den nye, store skole bliver Skive College.
Læs hele pressemeddelelsen her.

15-05-2017: Vinderne af Aakjær-skrivekonkurrencen blev...
Årets jury har fundet vinderne af Aakjær-skrivekonkurrencen 2017. 
Præmierne gik til eleverne for deres "hævngerrige, hårrejsende, hjerteskærende og herlige bidrag". Niveauet har i år været lige så overraskende højt som sidste år, og det er derfor juryens plan at fastholde traditionen de kommende år.
1. pladsen + kr. 500: Laura Kirk, 2øma med novellen ”Under overfladen”
2. pladsen + kr. 300: Josefine Skovgaard Bruun, 1ida med ”Stockholmsyndromet”
3. pladsen + kr. 200: Marcus Knak Kjær, 2øma med digtsamlingen "Den banebrydende kærlighed
Juryens specialpris:  Silas Lind Tandrup, 1ida
Læs iøvrigt juryens begrundelse for præmieringerne af elevernes flotte bidrag her.

10-05-2017: Ledige underviserstillinger på HHX pr. 1/8
Er du - eller kender du en, der er - interesseret i at arbejde som underviser hos os fra 1/8, så tjek vores stillingsannonce her.
Fagområder: Tysk, Engelsk, International økonomi, Samfundsfag, Virksomhedsøkonomi, Innovation
Ansøgningsfrist: 17/5
Samtaler: 22/5 + 23/5

13-03-2017: TV MidtVest på besøg på HHX om ROK og KLEO
Eleverne skal evaluere lærerne. Se hele interviewet her:

02-03-2017: Lærere på midtjyske ungdomsuddannelser skal udvikle deres klasseledelse
Handelsgymnasiet Skive har allerede i et stykke tid arbejdet med gymnasieelevernes evaluering af deres læreres adfærd i klasserummet, simpelthen fordi den i høj grad er med til at skabe klare og støttende rammer for undervisningen og etablere de nødvendige positive relationer mellem lærere og elever, der skal til for at kunne motivere og fastholde eleverne. Udbredelsen af det foreløbige arbejde sker i KLEO (klasserumsledelse og erfaringsopsamling i ungdomsuddannelserne) i hele Region Midtjylland. Læs hele pressemeddelelsen her.
Her er i øvrigt mere info om både ROK og KLEO: www.tdm.au.dk/kleo - og www.cudim.au.dk/kleo
TV MidtVest var på besøg på Handelsgymnasiet Skive.

10-02-2017: Fusionstanker med Skive Tekniske Skole undersøges
Bestyrelsen på hhv. Skive Handelsskole og Skive Tekniske Skole anbefaler en undersøgelse af muligheden for at fusionere de to erhvervsskoler. Se hele pressemeddelelsen her

31-01-2017: 3 elevvirksomheder deltager i Den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense 8.-9. februar
Den 12. januar kvalificerede følgende innovationselever sig ved Det Regionale Mesterskab med følgende elevvirksomheder:
- "Ski' Godt" med Niclas Frølund, Asger Bruun og Thomas Berthelsen (fra 2IDA)
- "ABC Pro" med Julie Axelsen, Mette Jensen og Mathilde Jørgensen (fra 2IDB)
- "Backpad" med Andreas Wortz, Emma Fjendo, Emil Holøv og Amalie Stengaard Thomasen (fra 2IDA)
Eleverne skal deltage i Bizzmart-konkurrencen, og de vil blive bedømt af dommere fra erhvervslivet. De skal for deres virksomhed gøre rede for: idé, økonomi, strategi, produktudvikling og markedsføring, så en blanding af elevernes fag er bragt i spil.
Vi krydser fingre for et rigtig godt resultat!

01-02-2017: Foredrag om iværksætteri for 1. og 2. g-innovationseleverne
Andreas Fabricius er ung iværksætter og skal inspirere vores innovationselever til at blive endnu dygtigere til at udvikle vores elevvirksomheder.
Aktiviteten er en del af projektet "Flere CVR-numre gennem komptenceudvikling", som Fonden for Entreprenørskab støtter.

26-01-2017: Resultatet af Young Business Expo-dagen
Efter mange tætte pitches af super gode idéer blev placeringen:
1. pladsen: "Skive Water Front" - beskyttelse ved oversvømmelse (Skive Tekniske Gymnasium)
2. pladsen: "Watery" - webshop for elite- og motionssvømmeudstyr (Learnmark Horsens). Se mere her.
Blandt de 5 bedste var "Ski' godt" (Handelsgymnasiet Skive).

25-01-2017: Radio Skive-interview
Hør interviewet med Henrik Nyby om Young Business Expo-arrangementet på Handelsgymnasiet Skive her.

25-01-2017: Young Business Expo holdes på Handelsgymnasiet Skive
Torsdag, den 26. januar afsluttes Young Business-projektet med en Expo på Handelsgymnasiet Skive for 4 erhvervsgymnasier. Læs mere om salgs-pitchene og dommerpanelet her.

28-11-2016: Besøg af iværksætter Kristian Scharling
For at sætte endnu mere skub i vores elevvirksomheder får vores to 2. g innovationsklasser (2ida og 2idb) besøg af Kristian Scharling, en 21-årig iværksætter, som har drevet forretning, siden han var 17 år. Lige fra webshop til konsulentvirksomhed og tekstbureau. Han er i dag direktør i selskabet Somera ApS og har 12 mand på lønningslisten. Godt gået! Se mer på Kristians hjemmeside her: http://kristianscharling.dk/.

08-11-2016: Brobyggere fra 9. og 10. klasserne på besøg
Det er altid super spændende at få nye unge mennesker inden for dørene! 38 elever mandag-tirsdag og 39 elever igen onsdag-torsdag-fredag.
Vi ruller derfor meget gerne ærmerne op for at give de unge et indtryk af vores dagligdag og fag på Handelsgymnasiet.
De bliver vist fx rundt af mentorer (dvs. nuværende elever) og får undervisning i bl.a. Dansk og Samtidshistorie, Afsætning og Innovation, Engelsk og Spansk. Derudover snuser de til fag som fx Finansiering, Virksomhedsøkonomi og International økonomi, som jo er typiske for et handelsgymnasium. Til sidst møder de vores elevrødder og slutter af sammen med mentorerne. Brobyggernes evaluering af deres brobygningsforløb her på skolen ligger som regel klar om fredagen på disken på lærerværelset og er både hyggelig, sjov og spændende læsning. Evalueringerne giver os samtidig en pejling på, om vi skal justere programmet for det næste hold brobyggere. For selvfølgelig vil vi være bedre hele tiden!

07-11-2016: Danish Entrepreneurship Award
Den 17. november deltager klasserne 2IDA og 2IDB i Danish Entrepreneurship Award på Messe C i Fredericia. Eleverne skal dyste i idekonkurrencen og/eller deltage i awarden, som er den største af sin slags i verden. Se mere her.

26-10-2016: "Nyt fra Skive Handelsskole 2016" er på gaden
Tag da lige et kik her og se alle de dejlige billeder af vores elever og læs om vores dagligdag.

31-08-2016:  Regionalt mesterskab i DM i forretningstalent
Elever fra Handelsgymnasiet Skive kæmper den 6. september 2016 om at blive regionens bedste inden for erhvervscase. Vinderne går videre til finalen i DM i Erhvervscase.
Se hele pressemeddelelsen her.

11-08-2016: Nyt iværksættermiljø på skolen skal stimulere elevers drøm om egen virksomhed
Danmark har brug for endnu flere unge iværksættere. Derfor etablerer Handelsgymnasiet Skive nu et iværksættermiljø i lokalerne "Innoverset" og "Puppen" til de elever fra Handelsgymnasiet, som går rundt med en iværksætterdrøm i maven.
Se Skive Folkeblads omtale fra 25/8 her og omtalen i Morsø Folkeblad her.

11-04-2016: AU Elitesport holder indlæg
AU Elitesport fra Aarhus Universitet holder indlæg om det at tage en videregående uddannelse, samtidig med at man dyrker sin sport på eliteplan.
Jens Bundgaard og Morten Mindegaard Munch fra universitet skitserede mulighederne for en universitetsuddannelse og besvarede derefter spørgsmål fra sportscollege-klasserne.

01-04-2016: Handelsgymnasiet Skive i nyt projekt: Flere CVR-numre gennem kompetenceudvikling
Formålet er at øge underviseres kompetence til undervisning i innovation og entreprenørskab, så flere elever vælger at etablere egen virksomhed med eget CVR-nummer.
Kompetenceudviklingsforløbet skal styrke undervisernes evne til at kunne træde ind i rollen som coach: Hvornår skal eleverne have svar/anvisning? Hvor meget skal eleverne udfordres? Hvordan kan eleverne motiveres til at fastholde deres aktivitet med etablering af egen virksomhed, når hverdagen i gymnasiet presser eleverne tids- og ressourcemæssigt? Kompetenceudviklingsforløbet skal desuden støtte udnyttelsen af det fysiske og ikke-fysiske inkubationsmiljø, som Handelsgymnasiet Skive etablerer april 2016. 

22-02-2016: Besøg af minister Inger Støjberg
Alle elever på skolen var invitereret af Handelsgymnasiet til et oplæg om situationen i Danmark - med efterfølgende spørgsmål fra salen.
Udlændinge-, integrations- og boligministeren talte om viljen til at hjælpe andre i nød, presset på EU's grænser, rammerne for flygtninge her i landet og andre landes kritik af regeringens håndtering af de aktuelle problemer.
Elevspørgsmålene spændte lige fra håndtering af barnebrude over emner som Danmark som krigsførende nation, forskellen på Yahaya Hassan, Levakovic og superstudenten Marius - til smykkeloven. 

11-02-2016 - Legatet Innovativ Business
Har du en super idé, og vil du gerne videre med den? - Så læs, hvordan du kan søge legatet her.
OBS: Der er faktisk ansøgningsfrist den 29. marts, så du skal nok skynde dig lidt...

19-11-2015: Danish Entrepreneurship Award
2IDSC deltager hele torsdag, den 19. november 2015 i Danish Entrepreneurship Award, der er verdens største entrepreneurship event med ca. 6000 deltagere. 2IDSC skal deltage i Idékonkurrencen for ungdomsuddannelserne. De elever fra folkeskolen, der er på vores innovationsvalgfagshold, deltager også. Her er et link til awarden http://www.award2015.dk/.

19-06-2015: 1. student i 2015
Kathrine Hyun Kjærgaard Pedersen blev den 1 student i år og kom ovenikøbet ud fra sin mundtlige eksamen i International økonomi med et super flot 12-tal. Et kæmpe tillykke til Kathrine.

02-06-2015: Handelsgymnasiet Skives splinternye tiltag
For første gang nogensinde deltager Handelsgymnasiet fra den 4. – 6. juni på Skive Festival. 
Formålet er at møde både tidligere, nuværende og måske kommende elever. 
Initiativet kom fra et par undervisere, hvilket nu har resulteret i, at 13 undervisere og ni elever bemander Handelsgymnasiets telt, som bliver placeret til højre for opgangen til Rolig Nu-scenen.
Snak, konkurrencer og opladning
Uddannelseschef Henrik Neve er meget glad for initiativet: ”Formålet med vores deltagelse er at vise de unge, at vi interesserer os for dem - og at vi har lyst til at møde dem på en anden måde end normalt. - Vores slogan ”Tættere på virkeligheden” kan jo efterleves på mange måder...
Vores deltagelse i festivallen handler om hyggesnak, daglige lærer/elev-konkurrencer i bordfodbold – og mobilopladning. Herudover har vi selvfølgelig også en fotokonkurrence.
Og at dømme ud fra den store interesse for initiativet på Facebook skal teltet nok blive fyldt”, slutter Henrik Neve.

26-05-2015: 48 timers innovation camp i Thyholm
80 1.g-elever fra Skive Tekniske Gymnasium og Handelsgymnasiet Skive deltager i et fælles 48 timers pionerprojekt – den såkaldte Innovation Camp - på Jegindø Lejrskole i Thyholm. 
Formålet er at styrke elevernes innovative kompetencer som entreprenører inden for både teknik/
naturvidenskab og afsætning/økonomi og - ikke mindst - tværfagligt samarbejde. 
Efter inspirerende foredrag om bl.a. turisme, energi, telemedicin og bæredygtighed skal eleverne skabe et nyt produkt eller koncept, som skal vurderes af et dommerpanel af eksperter fra Salling Bank, Sixhøj (rådgivende ingeniør) - og Energiservice, Plan og Byg fra Skive Kommune.
Læs Skive Folkeblads omtale af camp'en her

23-04-2015: Sidste virksomhedscafé i år: PWC og Balloons
PWC's statsautoriserede Peter Viborg (tidligere HHX'er på Skive Handelsskole) og revisorelev Mette Hammer (færdig med HHX fra Handelsgymnasiet Skive i 2014) fortalte om virksomhedens indsatsområder inden for revision, skat og rådgivning, og Mette fortalte om overgangen fra handelsgymnasieelev til revisorelev.

To medlemmer fra Balloon fortalte om deres erfaringer (både de gode og mindre gode :-)), de har tilegnet sig fra den spæde start af virksomheden i faget Innovation til i dag, hvor de har nået en foreløbig omsætning på kr. 20.000, hvilket imponederede dommerne til DM i Kbh. for nylig. Omsætningen er bl.a. opnået via markedsføring på de sociale medier.

11-03-2015: Company Day - DM-kvalifikation til Young Enterprise
En spændende dag er overstået, hvor der blev kæmpet med næb og klør. Både på scenen, i klasselokaler og på stand-området. - Alle hold gjorde det super godt.
Vinderne blev: 
- Business & Service: "Balloons" fra Handelsgymnasiet Skive
- Science & Technology: "OnYourFeet" fra Herningsholm Gymnasium
- Society & Globalisation: "KeepCleanDevelopment" fra Herningsholm Gymnasium
- Trade & Skills" "uProtect" fra Herningsholm Gymnasium

Det er første gang, at Handelsgymnasiet Skive har et hold, der går videre til DM-finalen. Holdets underviser i innovation er Lisbeth Ziegler.

02-12-2014: Handelsgymnasiet går til filmen
TV Limfjord var en flue på væggen i efteråret, da Handelsgymnasiet havde filmuge-samarbejde med tyske elever. Dansk/tysk kreativitet på engelsk udfoldede sig, og det kom der en fin film ud af. - Se den her:

11-11-2014: Virksomhedscafé: Formkon og Advokathuset
Onsdag, den 12. november 2014 fra kl. 14.00-15.30 holder vi årets første virksomhedscafé i Auditoriet.
CEO Michael Glibstrup fortæller om virksomheden Formkon A/S, der er specialister inden for produktudvikling og prototypefremstilling. Og advokat Anders Jessen Schmidt fortæller om Skives største advokatvirksomhed, Advokathuset A/S.

20-10-2014: Synlig læring 
Alle ungdomsuddannelserne i Skive var mandag, den 20. oktober til en heldagskonference om synlig læring med filosoffen James Nottingham, som inspirerede til at motivere elever anderledes: Læg mindre vægt på karakterer og meget mere på feedback. - Desuden var der fokus på den enkelte elevs udvikling målt ift. hans/hendes udgangspunkt. 
En meget inspirerende dag - på et smukt engelsk.

10-10-2014: Virksomhedsspil: Elever dyster mod lokale erfarne virksomhedsledere
Fredag før efterårsferien dystede 3.g-eleverne fra Økonomisk/Matematisk studieretning i en match mod erfarne virksomhedsledere om at drive en virksomhed bedst muligt. - Læs, hvordan det gik her.

05-09-2014: Handelsgymnasiet Skive med i nyt million-forskningsprojekt
Underviserne på Handelsgymnasiet deltager i et nyt forskningsprojekt. 5, 3 mio. kroner er bevilget af Region Midt til at øge fokus på undervisernes rolle som klasserumsledere for at støtte elevernes motivation og forbedre deres chancer for om tre år at kunne sætte studenterhuen på hovedet. - Læs mere om projektet her.

25-08-2014: Indvielse af ny tilbygning
Mandag, den 25. august kom undervisningsminister Christine Antorini og holdt den officielle indvielsestale af vores nye tilbygning. Læs pressemeddelelsen her.

21-08-2014: Powerpoints fra intro-aften
Se powerpoint-showet fra intro-aftenen for vores nye gymnasieelever og deres forældre, torsdag, den 21/8 her.

04-06-2014: Konference i sociale medier (SME)
Et forskningsprojekt med 3 års undervisning af samme gymnasiale klasse via sociale medier i samarbejde med 2 forskere er ved at nå til vejs ende. Afslutningen blev markeret ved en SME-konference med deltagere fra både nær og fjern.
Konferencen blev naturligvis afholdt på Handelsgymnasiet Skive, hvor undervisningen via de sociale medier også er foregået og nu også vil fortsætte med kommende gymnasiale handelsskoleelever.

Sidste skoledag

Skive College
Arvikavej 2B
DK-7800 Skive
T: +45 99 14 14 14CVR. 37 27 33 17
EAN 5798000556997
facebook
twitter
youtube
youtube
findvejtil
© Skive College 2014 - Alle rettigheder forbeholdes
www.fs2.dk
m
l
s